TISZABURA

keres

A tartalomhoz

Főmenü:


Kihívás Napja

Napjaink > Sportos hírek

Teljes képernyőVisszaPlayTovább


Kihívás Napja Tiszaburán


2007. 05. 23-án ismét megmozdult a község ifjúsága és sportolni szerető lakossága. Éjfélkor a már hagyományossá váló fáklyás futással kezdődött a 17. Kihívás Napja, melyen községünk eddig 15-ször vett részt. A kisebb-nagyobb "turpisságokat" hozó futóversenyt a speciális iskola tanulója , Túró Miklós nyerte meg.
Az éjszaka folyamén az ÁMK területén az előtérben asztalitenisz csaták zajlottak, míg a tornateremben a kosárlabda számított a fő attrakciónak. A művelődési házban a szintén hagyományos diszkótánc volt az uralkodó- gimnasztikával összekötve. Újdonságnak számított az éjjeli labdarúgás, melynek nagy sikere volt a kicsik és nagyok között is. A felnőtt labdarúgó csapat tagjai szintén versenybe szállva élvezték a kispályás játékot. Az éjjeli program hajnali 5 30-kor ért véget.
A délelőtti program az ÁMK iskoláiban, az óvodában és a Tópart Otthonban folytatódott. A főszerepet a 15 perces gimnasztika, a testnevelési órák valamint a játékos sorversenyek játszották. Az óvodában a szülők bekapcsolódása nagy élményt jelentett a kicsik számára, de nagy sikere volt a kötélhúzó versenyeknek is. A speciális tagozaton pattogott a labda a fiúk-lányok közös foci meccsén.
A Tóparti Otthonban nagy lelkesedéssel végezték a gyakorlatokat, melyek ügyességi és gimnasztikai feladatok megoldásából álltak. Újdonságként szerepelt a programban a SENI labdarúgó kupa, melyen Borsodivánka, Hajdúnánás, Derekegyháza és természetesen a vendéglátók vettek részt, és udvariatlanul megnyerve azt, bejutottak az országos döntőbe.
A délutáni programot a labdajátékok uralták minden helyszínen, egyéni és csapatversenyek váltották egymást. 16 00 órakor következett a nap attrakciója a GUINESS-REKORD kísérlet, a fahordó verseny, melyet Balog Zoltán nyert meg a 2q 20 kg, 200 m-es táv, 6 perc 51 másodperces teljesítménnyel. A rekord beállítás sajnos elmaradt, mivel csak 3 jelentkező vett részt a versenyen. Az est méltó befejezése volt a sikeres napnak, amelyen az 57 induló település közül Tiszabura az 5. helyezést érte el. A versenyben megyénket a III. kategóriában Jászapáti, Tiszaroff és Tiszabő képviselte.

Tárcza Zoltán


2008XX. Kihívás Napja 2010


Tiszabura a LEGSPORTOSABB TELEPÜLÉS !!!


Községünk 1991. óta 19- alkalommal vett részt ezen a Kanadából indult sportnapon, mely 15 perc mozgást igényel a résztvevőktől, lehetőleg minél többszöri ismétléssel.
A 00:00 - kor kezdődő program gimnasztikával, majd a 3,7 km-es versenyfutással (győztes Vitráris Gergő), valamint az 1 órás egyéni táncversennyel ( győztes Balog József ) folytatódott.
01:00 - órától az éjjeli programban óránkénti gimnasztika mellett, kosárlabda, asztalitenisz, kispályás labdarúgás ( a szemerkélő eső ellenére nagy sikere volt ) és hajnali 5:30- ig tartó diszkó mozgatta meg a 600 résztvevőt. A délelőtt folyamán az intézmények dolgozói és tanulói voltak az aktivitás főszereplői:
- munkahelyi gimnasztika
- Általános iskola
testnevelési órák, tréfás gyakorlatok
- SANEVI
testnevelési órák, váltó versenyek
- Óvoda
szülőkkel reggeli és délutáni torna, csoportos játékok versenyek
- Pusztataskony Művelődési Ház
éjjeli diszkó, sportversenyek
- Tóparti Otthon
Helyben sportvetélkedők
- Abádszalókon a tánc jegyében Nemzetközi Folklór táncverseny
Lengyel, Francia, Mezőtúri, Gyulai és Tóparti versenyzőkkel.
E remek bemutató 3000 pontot hozott a részvételükért!
A délutáni program a Magyar Labdarúgó Szövetség és a FIFA, "GRASSROTTS" feladatának labdarúgó bemutatójával kezdődött, majd folytatódott a 21- óráig tartó kavalkáddal, sportjátékok, versenyek, ügyességi és bátorsági feladatok, majd diszkós ( gimnasztikával ) zárult a XX. Kihívás Napja, melyet HÉT kategóriában rendeztek meg. A III. kategóriában (1500- 2999 fő )Tiszabura ( 2996 ) nyerte el az ország leggyorsabb települése címet!
Az ünnepélyes eredményhirdetésen 2010. május 28.-án Budapesten Farkas László polgármester úr vette át az elismerő oklevelet illetve, a hatalmas ezüst serleget.

Kezdőlap | Tiszabura | Intézmények | Napjaink | Tallózó | Oldaltérkép


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe