TISZABURA

keres

A tartalomhoz

Főmenü:


Tiszaburai Sportegyesület FOCI

Napjaink > Sportos hírekMegyei III. Osztályú Labdarúgó Bajnokság 30. forduló. A megyei II. osztályba feljutott:
KARCAG II. és TISZABURA csapata.


Az utólsó mérkőzésre, az ismert események után, kevésbé volt motivált a csapat. Játszottak, mert az volt a feladat, de lélekben már a kezdés után feladták...
tovább...

Az őszi 2006/07-es bajnoki idény befejezése után


(I. hely Tiszabura 16 14 1 1 45-9 +34 43 pont)

A csapat nem állt le, hanem átmozgató edzéseken vettek részt a játékosok a tornateremben. Ez az időszak január 6-ig tartott. Az alapozást január 9-én kezdtük meg 24 játékossal.
Eleinte heti 3, majd 4, február elejétől már heti 5 edzéssel készültünk. Az első időszakban a futás dominált, mely a 30 és 50 perces intenzitásokból, majd játékból állt. A 12. edzésen zártuk a futásból álló állóképesség fejlesztést, melyet 60 perces futással fejeztek be a játékosok. Összességében a fiúk mintegy 130 km-es távot teljesítettek, gimnasztikával és nyújtógyakorlatokkal fűszerezve.

A 13. edzésen egymás ellen játszott a keret nagypályán, hála a remek időjárásnak.

"A"csapat: Túró Lajos - Túró Gyula, Lakatos Kálmán, Túró István - Fehér János, Hamar Tibor, Kovács János, Puzsoma József - Bíró Lajos, Bodó Róbert, Túró Gábor, Csonka Sándor

"B" csapat Gondos - Lólé, Ratkai, Tyukodi Imre, Fehér Gergő - Fehér Ernő, Lakatos Imre, Túró Kálmán - Fehér Miklós, Farkas, Tyukodi Csaba

Az eredmény 9-6 volt az "A" csapat javára.

2007. január 28-án megyei teremtornán vettünk részt 10 játékossal, felsőbb osztályú csapatok ellen. Kikapcsolódás, nem az eredményesség volt a cél, ugyanis a játékosok lábaiban igencsak "benne volt" a rengeteg futóedzés. Mindezek a második mérkőzés második félidejétől erősen kiütköztek (a játékosok ekkorra már "alig álltak a lábukon"), de így is megfelelőnek találom a részvételt.

Eredmények: TSE-Abádszalók 1-1 (0-1), TSE-Nagyiván 1-5 (1-1), TSE-Kunhegyes 1-5 (0-3).

Január 29-től megkezdtük az állóképességi és gyorsasági gyakorlatokat, de itt már problémát okozott pályánk rossz állapota.
A tréningek mellett rengeteg edző- és előkészítő mérkőzéssel készülünk a szezonkezdetre.

Február 3. Tiszaszentimre-TSE 2-4 Góllövő: Berta (3), Fehér Miklós; Február 4. Karcag (U-19)-TSE 1-5 Góllövő: Túró Gábor, Tyukodi Csaba, Túró István, Fehér János, Berta 11-esből; Február 17. TSE-Tiszagyenda 5-4 Góllövő Berta (3), Farkas, Fehér Miklós; Február 21. Kunhegyes vegyes-TSE 3-3 Góllövő:Farkas, Fehér Miklós, Túró Gábor; Február 24. Fegyvernek-TSE 3-1 Góllövő Fehér Miklós; Február 25. Tiszaszentimre-TSE 5-2 Góllövő Fehér Miklós, Túró Gábor; Február 28. Kunhegyes-TSE 3-2 Góllövő Fehér Miklós (2); Március 7. Fegyvernek-TSE 4-1 Góllövő Kovács; Március 8. Karcag (U 19)-TSE 2-6 Góllövő Fehér Zsolt (3), Túró Gyula, Farkas, Túró Gábor; Március 10. Tiszagyenda-TSE 4-4 Góllövő Berta (2), Szabó Miki, és 1 öngól (Fehér Miklós az ellenfélnél játszott és gólt is lőtt).

Márciusban 11-én következik a kiskörei "kirándulásunk", valamint 14-én fogadjuk Kunhegyes gárdáját. 17-én a Kungyalu-TSE mérkőzéssel kezdjük a tavaszi pontvadászatot.

Összességében a felkészülésünk jól sikerült, kialakult a kezdőcsapat, az új fiúk beépítése megtörtént. Viszont sérültünk is van, ettől függetlenül adottak a jó szereplés feltételei.

Tárcza Zoltán
vezetőedző


GYERMEK FOCIA téli szünetet követően január 15-e után utánpótlás csapataink az eredményes szereplés érdekében megkezdték a felkészülést a Góliátos TÉLI TORNÁK-ra.
Minden korcsoportban heti 2 edzés szerepelt tornatermi és szabadtéri tréningekkel. Mivel az időjárás nagyon kedvező volt, lehetőség adódott a kinti futóedzések, sőt labdás gyakorlatok megszervezésére.

A felkészülés után február vége és március eleje volt a megmérettetés időszaka, mely vegyes eredményeket hozott. Akad győztes csapatunk, ám vesztes is. Itt meg kell említenem, hogy az eredményesség szempontjából nagyon nagy hátrány az, hogy nem rendelkezünk sportcsarnokkal, így a gyerekek szinte "elvesznek" a tiszafüredi és abádszalóki nagy teremben. Más-más mozgást igényel a hazai 10x20-as kisterem, kevesebb futásmennyiség, passzjáték stb. Csoportonként ismertetve az eredményeket:

4 éves óvodások (fiú+lány), 10 fő
Tiszafüreden vettek részt Góliát TÉLI TORNÁN. Ellenfelük 2000-es születésű általános iskolai tanulókból álló fiú csapat volt, így nem meglepő a 4-0-ás vereség. Saját korosztályuk (ovisok) elleni 0-0 már jó eredménynek számít, különösen akkor, ha az ovis csapat történetesen a tiszaburai 6 évesek voltak. Okleveles elismerésben részesültek. Meg kell említenem Lakatos Vivien jó játékát, valamint a legfiatalabb játékos címet kiérdemlő ifj. Farkas Lászlót.

Ovis 6 évesek (10 fő):
Szintén nem korosztályukhoz tartozó csapatokkal találkoztak, így az 1 győzelem (Tiszafüred B ellen 2-1), 1 döntetlen (0-0 a tiszaburai ovis vegyes csapat ellen) és az 1 vereség (Tiszafüred A ellen 0-4) eredményezte a III. helyet. Ebből a csapatból Túró Józsika (kapus) és Fehér János teljesítménye volt kimagasló. Edzőjük: Tárcza Zoltán
I. korcsoport (1978-as születésűek)
Ez a korosztály nagy reményeket rejt magában, mely Kiss Tamás vezetésével készül. Igen eredményesen szerepelt mindkét tornán, összesen 1 gólt kaptak a 26 rúgott gól ellenében, pontveszteség nélkül nyerték meg versenyüket.
EREDMÉNYEK: TSE-Bán (Tiszafüred) 4-0, TSE-Zrínyi I. 2-0, TSE-Zrínyi II. 6-0, TSE-Abádszalók 3-1, TSE-Kossuth Gimnázium 5-0, TSE-Tiszaigar 6-0, TSE-Bán Zs. 5-0
A legeredményesebb és legtöbb gólt Túró Richárd és Fehér Dávid érte el.

II. korcsoort ('95-ös lányok, '96-97-es fiúk)
Ebben a csoportban két csapatunk, a Kiss Tamás vezette fiú, és a hajdú Szabolcs által irányított III. korcsoportos lánycsapat vett részt a TÉLI TORNÁN.
Eredmények: fiúk
TSE-Abádszalók 0-1, TSE-Zrínyi B 3-0, TSE-TSE lány 4-1, TSE-Abádszalók A 1-2, TSE-Zrínyi B 1-4.
Lányok: TSE-Zrínyi A 0-1, TSE-TSE fiú 1-4, TSE-AbádsszalókB 1-3, TSE-Zrínyi B 1-1, TSE-Abádszalók A 1-5
A lányok csapatából Pozák Márta játéka emelkedett ki.

A III. korcsoport (1994-95-ös születésűek)
Bíró Lajos vezetésével készült a megmérettetésre, amely eléggé gyengére sikerült. Ez az a korcsoport, ahol fegyelmezni kell, mert nagylétszámú és vegyes összetételű a csoport. A selejtező csoportból nem jutottak tovább, annak ellenére, hogy van egy-két jóképességű játékos, mint Balog és Mága Zoltán.
Eredmények: TSE-Abádszalók 0-2, TSE-Zrínyi 0-3, TSE-Tiszaszőlős 0-0

IV. Korcsoport (fiú)
Tárcza Zoltán vezetésével részt vett a tiszaroffi Farsang Kupán, ahol szenzációsan szerepelt.
Eredmények: TSE-Tiszagyenda 6-2, TSE-Tiszaroff 11-0, TSE-Tiszaszentimre 5-0, TSE-Örményes 19-0. A gárda I. helyezést ért el, Fehér Zsolt 14 góllal lett gólkirály.
A Góliátos torna lapzárta után kerül lebonyolításra, csakúgy mint a III. korcsoportos lányok versenye, akik Hajdú Szabolcs vezetésével készülnek a TÉLI KUPÁRA.


További gyermek foci...

Kezdőlap | Tiszabura | Intézmények | Napjaink | Tallózó | Oldaltérkép


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe